Дослідження в косметичній галузі

Косметична галузь в постійних пошуках та витрачає великі ресурси на наукові дослідження, а розробники працюють над вдосконаленням своіх пропозиції. Системи доставки Дослідження систем доставки в

31.12.2019

Косметична галузь в постійних пошуках та витрачає великі ресурси на наукові дослідження, а розробники працюють над вдосконаленням своіх пропозиції.

Системи доставки

Дослідження систем доставки в косметиці – це цікава і складна сфера пошуку, оскільки на даний момент вже доступні різноманітні типи таких систем, досягнення сучасних технологій призводять до появи великої кількості носіїв, які можуть впливати на стабільність активу, біодоступність і ефективність косметичного засобу.

Прикладом таких систем доставки можуть бути активні капсули на основі морських поліненасичених жирних кислот (ПНЖК). Система доставки створена таким чином, щоб мати свою власну активність або посилювати дію активних інгредієнтів/доповнювати своїми властивостями. Такий підхід має низку переваг перед традиційними технологіями інкапсуляції:

  1. Поліпшення проникнення
  2. Стабільність капсул
  3. Протизапальна активність.

Забруднення навколишнього середовища та епігенетика

Забруднення навколишнього середовища є однією з основних проблемних областей, коли мова йде про старіння шкіри. Забруднення повітря прямо пов’язане з нашою шкірою і сприяє щоденному старінню шкіри. Термін “епігенетичні” вперше з’явився в 1950-х, і використовувався для позначення шляху, яким гени взаємодіяли з навколишнім середовищем, і тим самим забезпечували унікальний фенотип.

Гени, які ми успадковуємо, містять інформацію, що робить кожну людину унікальною. Однак навколишнє середовище і то, як ми живемо, наприклад, дієти, фізичні вправи або куріння, можуть змінити спосіб доступу і використання цієї інформації, в кращу або гіршу сторону. Ці епігенетичні зміни не впливають безпосередньо на наш генетичний код, але вони можуть активувати або змусити «замовчати» певну інформацію протягом тривалого часу. Вони можуть зберігатися навіть після того, як вплив навколишнього середовища, яке їх викликало, вже давно минуло, і іноді ці зміни можуть навіть передаватися з покоління в покоління

Цього року розробники інгредієнтів працювали в трьох напрямках:

  • Видалення твердих частинок з шкіри завдяки адгезії
  • Активація системи короткострокового захисту, для нейтралізації вільних радикалів і видалення токсинів
  • Запобігання довгостроковим епігенетичним змінам, викликаним тривалим впливом забруднення.

Актуальні новини