Уявіть світ без тестувань на тваринах взагалі…

Де безпечність продукту зумовлена гуманністю, а його висока якість досягається альтернативними методами. На додаток, альтернативи вважаються більш економними та ефективними, аніж випробування на тваринах, які

Де безпечність продукту зумовлена гуманністю, а його висока якість досягається альтернативними методами. На додаток, альтернативи вважаються більш економними та ефективними, аніж випробування на тваринах, які займають втричі більше часу і не даюь жодних гарантій.

Світовий ринок косметики ближче, ніж будь-коли, до cruelty-free.

На сьогоднішній день майже 40 країн заборонили тестування на тваринах.

А у 2018 році Каліфорнія затвердила закон про косметику cruelty-free. Закон забороняє виробникам косметичних засобів продавати будь-який косметичний засіб у Каліфорнії, якщо кінцевий продукт чи будь-який компонент продукту тестували на тваринах з 1 січня 2020 року, за винятком деяких нормативних вимог.

І лише Китай все ще вимагає на законодавчому рівні тестувати косметику, призначену для продажу, на тваринах.

Компанії можуть застосовувати підходи та методи алтернативні тестуванням на тваринах. Існує понад 40 методів in vitro, затверджених міжнародними регуляторними органами.

Відомі безпечні інгредієнти: Тисячі інгредієнтів з довголітньою історією безпечного застосування.

Токсикологічний поріг: На основі знань про інші хімічні речовини з подібними структурами та деякої інформації про інгредієнт вчені можуть встановити рівень, нижчий за який інгредієнт навряд чи може бути шкідливим.

Комп’ютерні методи: Потенційну токсичність інгредієнта можна передбачити, оцінивши хімічну структуру та властивості хімічних речовин разом з математичними алгоритмами та супер здібностями техніки.

Методи in vitro: Від простих клітинних культур до тривимірних моделей шкіри, печінки та інших органів людини, існує багато методів оцінки косметичної безпеки.

В Україні вже готовий проект, технічний регламент, згідно з яким, з 2022 року заборона щодо тестування на тваринах та перехід на альтернативні методи набуде чинності. Сподіваємось і вже чекаємо на його остаточне затвердження! Дякуємо UAnimals за підтримку в прискоренні цих процесів в Україні!

Давайте разом зробимо щасливим майбутнє для пухнастого населення нашої планети!

 

За матеріалами: humanesociety.org – Cosmetics testing FAQafsacollaboration.org – Supporting animal-free innovation in the beauty sectorpcrm.org – Cruelty-Free cosmetics

Актуальні новини