Міжнародна співпраця АПКУ – «Глобальна позиція галузі щодо INCI»

АПКУ продовжує брати активну участь в міжнародній співпраці!

15.04.2021

З 2017 року Асоціація «Парфумерія та Косметика України» є членом International Association Collaboration (IAС), що об’єднує косметичні асоціації світу в проєкті Global cosmetics and personal care Industry. Ця співпраця допомагає вирішувати як питання галузевої спільноти в Україні, так і глобальні питання всієї косметичної галузі.


ABIHPEC (Бразильська Асоціація Особистої Гігієни, Парфумерії та Косметики) звернулась до IAC з проханням підтримати їх звернення до компетентних органів щодо необхідності маркування косметичних інгредієнтів виключно у відповідності до номенклатури INCI, у зв’язку з тим, що Національне агентство спостереження за здоров’ям Бразилії (Anvisa) опублікувало резолюцію, яка змушує компанії, що продають косметичні засоби включати в своє маркування додатково переклад інгредієнтів португальскою.

Нагадаємо, що INCI (Міжнародна номенклатура косметичних інгредієнтів) у всьому світі використовується для інформування про склад косметики на етикетках косметичних продуктів.

В зверненні «Глобальна позиція галузі щодо INCI» зазначені переваги приняття номенклатури INCI для споживачів, регулюючих органів та постачальників медичних послуг, такі як:

  • Швидкість, точність і чіткість в ідентифікації інгредієнтів
  • Простота пошуку інформації та керівництва для споживачів, медичних працівників
  • Усунення плутанини між синонімами та хімічною термінологією
  • Використання INCI забезпечує прозорість та дозволяє легко ідентифікувати інгредієнти, не залежно від того звідки походить продукт
  • Стандартизація, отримана з прийняттям номенклатури INCI, полегшує ідентифікацію інгредієнтів та прискорює розміщення інформації в технічно-науковій літературі та у довідкових збірниках.

АПКУ повністю підтримує дане звернення та важливість використання єдиної номенклатури INCI для маркування косметичних інгредієнтів.

Пропонуємо вам ознайомитись більш детально з офіційним зверненням:

Актуальні новини