Український науковий інститут сертифікації отримав акредитацію ДСТУ EN ISO 22716:2015 (GMP)

ТОВ «УНІ-СЕРТ» стали першим органом з сертифікації в Україні, що отримав акредитацію згідно нового напрямку діяльності: ДСТУ EN ISO 22716:2015 Косметика. Належна виробнича практика (GMP)!

Асоціація «Парфумерія та косметика України» вітає Український науковий інститут сертифікації (ТОВ «УНІ-СЕРТ») з отриманням важливої для нашої галузі акредитації ДСТУ EN ISO 22716:2015 Косметика. Належна виробнича практика (GMP).


Шановні колеги та партнери!

Ми з радістю хочемо повідомити, що Український науковий інститут сертифікації (ТОВ «УНІ-СЕРТ») став ПЕРШИМ органом з оцінки відповідності в Україні, який отримав акредитацію згідно нового напрямку діяльності: ДСТУ EN ISO 22716:2015 Косметика. Належна виробнича практика (GMP). Настанови з належної виробничої практики (EN ISO 22716:2007, IDT) та EN ІSO 22716:2007 Cosmetics – Good Manufacturing Practices (GMP) – Guidelines on Good Manufacturing Practices.

Національне агентство з акредитації України (НААУ) засвідчило компетентність УНІ-СЕРТ у цьому виду діяльності, надав новий атестат про акредитацію.

Відтепер виробники можуть підтвердити свою відповідність вимогам даного стандарту та отримати сертифікат від акредитованого органу, який значно розширює можливості продавати косметичну продукцію українського виробництва на закордонних ринках, у тому числі у Європейському Союзі.

  • Чому це так важливо?

НААУ є асоційованим членом Європейської кооперації з акредитації (ЕА) та підписантом Двосторонньої Угоди про визнання (ЕА BLA), членом Міжнародного форуму з акредитації (IAF) та підписантом Багатосторонньої Угоди про взаємне визнання (IAF MLA) за напрямками акредитації органів з сертифікації продукції, органів з сертифікації персоналу та органів з сертифікації систем менеджменту якості, і т.п. Визнання з боку ЕА та IAF означає, що діяльність НААУ є повністю еквівалентною діяльності будь-якого іншого національного органу з акредитації – члену ЕА та IAF у відповідній сфері акредитації. Таким чином, акредитація, що надається НААУ у вищенаведених сферах, є еквівалентною акредитації, що надається національними органами з акредитації – підписантами ЕА BLA та IAF MLA у більш ніж 80 країнах світу.

Відповідно, сертифікати належної виробничої практики, які видані ТОВ “УНІ-СЕРТ”, як акредитованого органу за стандартами ДСТУ EN ISO 22716/EN ISO 22716, еквівалентні сертифікатам, виданими європейськими та іншими національними органами. І це значно полегшує проходження регуляторних бар’єрів на ринках інших країн під час просування української продукції на міжнародні ринки.

Тож ми відкриті для співпраці та будемо раді провести для Вас сертифікацію виробництва
косметичної та парфумерної продукції на відповідність ДСТУ EN ISO 22716:2015/EN ISO 22716:2007!

Актуальні новини