МОЗ України затверджено методичні рекомендації стосовно пограничних груп косметичної продукції

На сайті МОЗ України опубліковано Наказ “Про затвердження методичних рекомендацій із застосування Технічного регламенту на косметичну продукцію, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 січня

25.07.2024

На сайті МОЗ України опубліковано Наказ “Про затвердження методичних рекомендацій із застосування Технічного регламенту на косметичну продукцію, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 січня 2021 року № 65, стосовно пограничних груп косметичної продукції

Рекомендації розроблені на основі посібника робочої групи з косметичної продукції (підгрупа з пограничної продукції) щодо сфери застосування Регламенту (ЄС) № 1223/2009 на косметичну продукцію. Рекомендації призначені, зокрема, для виробників, імпортерів, користувачів, розповсюджувачів косметичної продукції з метою забезпечення правильного підходу до класифікації продукції та дотримання відповідних нормативних вимог.

Дані рекомендації можуть враховуватися органами державного ринкового нагляду під час проведення перевірок, у разі виникнення відгуків з ринку щодо відповідного товару.

Рекомендації є збіркою практичних прикладів із застосування законодавства в кожному конкретному випадку. У документі представлено 5 пограничних груп косметичної продукції:

  • За типом продукту (речовина або суміш)
  • За місцем застосування
  • За цільовим косметичних призначенням
  • Ті, що межують з медичними виробами
  • Ті, що межують з іншими законодавчими актами

Детальніше з  методичними рекомендаціями можна ознайомитися за посиланням.


У випадку будь-яких запитань та необхідності щодо роз’яснень – звертайтесь до АПКУ на нашу скриньку: [email protected]

Актуальні новини